Caută
Close this search box.

New York Times: Casa visurilor Regelui Charles este în România

The New York Times a publicat un reportaj despre dragostea Prințului Charles pentru țara noastră, în mod special pentru Transilvania.

Textul, scris de jurnalistul londonez David Segal, s-a axat pe satul Valea Zălanului, un cătun izolat din Munții Baraolt, județul Covasna. Acolo, cel care va deveni Regele Charles al III-lea are o pensiune tradițional românească, deschisă turiștilor.

Pensiunea, scrie The New York Times, citat de TVR, este formată dintr-un trio de clădiri rustice, unde singurele accente contemporane sunt ceainicele electrice, caloriferele și apa îmbuteliată.

Prințul obișnuiește să vină în Valea Zălanului în fiecare an, în luna mai. Atunci când este acolo, pensiunea este rezervată. Dar, când nu este, turiștii mai norocoși pot chiar să doarmă în patul în care se odihnește monarhul de regulă.

The New York Times a relatat impresiile unor turiști britanici care au fost la pensiunea Regelui.

„Poți să fii în Scoția și să te simți ca și cum ai fi pe cont propriu, dar apoi te lovești de un drum sau găsești o parcare sau o potecă ce are un semn pe ea”, a spus Ben Stephens.

„În timp ce aici nu vezi niciun alt semn de viață umană. Fără stâlpi de telefon, fără mașini. Nici măcar nu auzi avioanele. Nu am văzut urme umane. Am văzut amprente de urs”, a continuat și Charlotte Cotton.

The New York Times punctează că averea imobiliară totală a viitorului rege valorează 25 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Monarhul deține 56 de cabane, 12 case și șapte palate.

Mândru că are o stră-stră-străbunică din Transilvania

Legăturile Prințului Charles cu România sunt și de altă natură. El însuși a spus într-un interviu televizat în 2011:

„Transilvania este în sângele meu”. Și așa este. De mai multe ori monarhul a declarat că este mândru că are o stră-stră-străbunică din Transilvania, ea însăși urmașă a lui Vlad Țepeș, și că stră-strămătușa lui a fost Regina Maria a României.

Dragostea Prințului Charles față de România a început în urmă cu mai bine de 20 de ani, când a descoperit Transilvania. De atunci, monarhul este o prezență constantă în zonă.

Nu a venit la noi în țară doar în vizită sau vacanță, ci a sprijinit și proiecte legate de mediu, de cultura românească, a ajutat la restaurarea unor biserici și alte clădiri din Transilvania și Maramureș.

Întrebat la un moment dat de reporteri de ce iubește România, prințul a spus: ”Iubesc veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii tânjesc după acel sentiment de apartenenţă, de identitate şi de sens”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri