Caută
Close this search box.

Nikolai Patruşev susține că un nor radioactiv amenință Europa

nikolai patruşev

Un nou pericol ameninţă Europa. Potrivit secretarului Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patruşev, în Ucraina s-ar fi produs un nor  radioactiv.

El susţine că particulele ar fi reziduuri ale muniţiei cu uraniu sărăcit, muniție folosită de armata ucraineană. Obuzele ar fi fost livrate de Statele Unite. Norul radioactiv s-ar deplasa spre vestul Poloniei, unde s-ar fi înregistrat deja o creştere a radioactivității.

Kievul respinge acuzația, dar susține în schimb că a blocat un bombardament nocturn cu rachete și drone. Au fost doborâte 19 drone și rachete din cele 28 lansate.

Rusia a terminat noua campanie de recrutare. Au intrat în armată 120.000 de tineri, atât în unități de militari plătiți, cât și în unități de voluntari. În timp ce Ucraina pregătește o contraofensivă pentru a-și recupera teritoriile ocupate Rusia pregătește apărarea, potrivit TVR.

Rusia a crescut luna această numărul rachetelor și dronelor lansate asupra Kievului de teama unei contraofensive a armatei ucrainene. Sunt vizate obiective militare și depozitele unde se află tehnică de lupta livrată de partenerii occidentali.

Unele dintre cele mai urmărite sunt bateriile de rachete Patriot. Moscova vrea să distrugă apărarea antiaeriană ucraineană pentru a putea lansa acțiuni aeriene extinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri