Caută
Close this search box.

Joe Biden a comunicat partenerilor din G7 că va da undă verde livrării de avioane de luptă Ucrainei, inclusiv de F16

Joe Biden le-a semnalat vineri liderilor din G7 că va da undă verde livrării de către occidentali de avioane de luptă Ucrainei, inclusiv de F16 americane, a indicat vineri un înalt responsabil al Casei Albe, transmit AFP şi Reuters.

Preşedintele american, aflat la summitul G-7 de la Hiroshima, în Japonia, i-a asigurat pe interlocutorii săi că susţine „o iniţiativă comună vizând antrenarea de piloţi ucraineni pe avioane de luptă de generaţia a patra, inclusiv F-16”, a afirmat sursa de la Casa Albă, citată de Agerpres.

Biden se confruntă cu o presiune crescândă de a autoriza trimiterea de avioane de vânătoare americane F-16 Ucrainei, nu de către SUA, ci de către alte ţări care dispun de astfel de avioane, notează AFP.

„Pe perioada antrenamentului, lunile următoare, coaliţia noastră de state participante la acest efort va decide când să furnizeze avioanele, câte şi cine să facă asta”, a menţionat responsabilul.

Formularea sa – „când” şi nu „dacă” – este semnalul cel mai favorabil din partea Statelor Unite, de până acum, în privinţa livrării acestor avioane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri