Caută
Close this search box.

Prinţul Harry este invitat, dar lăsat fără un rol oficial

Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, şi Andrew, fratele regelui, nu vor avea niciun rol oficial la încoronare, a confirmat sâmbătă Palatul Buckingham, transmite AFP.

Ducele de Sussex (Harry) şi Ducele de York (Andrew) nu mai sunt membri activi ai familiei regale, primul, după plecarea sa voluntară în Statele Unite cu Meghan, în 2020, în timp ce al doilea a căzut în dizgraţie după acuzaţiile de agresiune sexuală, potrivit Agerpres.

Deşi au făcut parte din cortegiul funerar care a însoţit sicriului reginei Elisabeta a II-a la Westminster Abbey după moartea acesteia în septembrie, de această dată Harry şi Andrew nu vor merge în spatele cuplului regal în cortegiul care îi va duce înapoi la Palatul Buckingham după ceremonie.

De asemenea, este puţin probabil să apară în balcon pentru salutul regal tradiţional, deşi palatul nu a dezvăluit cine va fi în preajma cuplului Charles şi Camilla cu această ocazie.

Dar chiar şi fără un rol oficial, Harry va atrage fără îndoială toate privirile. Locul său din Westminster Abbey va spune multe despre starea relaţiei cu tatăl său şi poate chiar şi cu fratele său mai mare, William, moştenitorul tronului pe care nu l-a cruţat în memoriile sale, publicate în ianuarie.

William, în calitate de moştenitor al tronului, va trebui să îngenuncheze şi să jure credinţă monarhului în timpul ceremoniei.

Meghan, soţia lui Harry şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet, au rămas în California, unde Harry urmează să li se alăture imediat după încoronare, pentru a sărbători cea de-a patra aniversare a lui Archie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri