Caută
Close this search box.

Simona Halep, acuzată de ITIA de o încălcare suplimentară a regimului antidoping. Halep și Mouratoglou îi acuză de hărțuire

simona halep

Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping.

“Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Simona Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată într-un comunicat postat de ITIA pe site-ul oficial, citat de News.ro.

Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

“Înţelegem că anunţul de astăzi adaugă complexitate unei situaţii deja foarte cunoscute. De la începutul acestui proces ne-am hotărât să comunicăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi oportună.

Desigur, înţelegem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea întregului proces, dar vom continua să interacţionăm cu tribunalul independent Sport Resolutions şi cu reprezentanţii doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a declarat Nicole Sapstead, Senior Director pentru Anti-Doping la ITIA.

“Principiul fundamental al Paşaportului Biologic al Sportivului (ABP) este de a monitoriza în timp anumite variabile biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului mai degrabă decât să încerce să detecteze substanţa sau metoda de dopaj în sine”, precizează WADA.

Cum răspund Simona Halep și Mouratoglou

Halep a reacţionat printr-un mesaj postat în social media după anunţul ITIA.

Ea acuză ITIA de hărţuire şi că încearcă insistent să îi dovedească vinovăţia, deşi ea nici măcar nu s-a gândit vreodată să folosească o substanţă interzisă.

Mesajul Simonei Halep a fost comentat scurt de antrenorul Patrick Mouratoglou: „Această hărţuire depăşeşte mult limitele acceptabilului”.

2 răspunsuri

  1. Niște oameni au o părere, formată pe observații proprii și nu pe fapte! Oricine poate avea o părere și poți să-l judeci doar cu o altă părere! Aici pare a fi deschisă capcana fără posibilitatea de apărare! Simona a fost tratată de un medic specialist care cunoștea rigorile privind dopajul. De ce e acuzat pacientul, specialist în tenis nu în medicină și tratamente!??

  2. Cred în nevinovăția campioanei noastre, îi doresc să revină cât mai repede pe terenul de tenis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri