Caută
Close this search box.

VIDEO Protest AUR la Parlament. Aproape 200 de manifestanți s-au agitat și îmbrâncit cu jandarmii. Ludovic Orban a fost lovit

UPDATE Deputatul Ludovic Orban, lider la Forța Dreptei, a vorbit despre incidentul din fața Parlamentului. Deputatul spune că și el este împotriva proiectului față de care protestau susținătorii AUR.

„Eu am intrat pe la intrarea din dreapta, pe intrarea obișnuită, am venit pe jos, normal, am traversat prin cei 300-350 de oameni care manifestau acolo. Culmea, ei manifestau împotriva adoptării PLx 145 cu privire la riscul de separare a copilului de familie, proiect de lege împotriva căruia sunt și eu – și Forța Dreptei a anunțat public că suntem împotriva adoptării acestui proiect de lege. Adică sunt în opoziție și susțineam un punct de vedere pe care îl susțineau și ei”, a declarat Ludovic Orban.

„Deci mulți dintre ei nu au avut nimic cu mine. Am ajuns la poartă, unde pur și simplu Jandarmeria nu mi-a permis accesul în Parlament, pe la intrarea obișnuită, că așa s-a dispus. Dispozitivul de pază a luat decizia, probabil dispozitivul de comandă al Jandarmeriei, a luat decizia să nu permită accesul, dar să nu permiți accesul care muncesc aici, parlamentarilor, angajaților? E ceva de noaptea minții”, a adăugat fostul premier.

„Practic, din cauza faptului că nu mi-au permis să intru pe intrarea normală, nu se întâmplase niciun incident, traversasem printre oameni, mulți dintre oamenii aceia mă cunoșteau și știau care e poziția mea, că nu susțin nici PLx 145, nici PLx 143, nici PLx 47, n-au avut nicio problemă cu mine. Din cauza faptului că mi s-a interzis, am fost obligat să o iau în stânga pe Izvor, pe lângă Palatul Parlamentului (…). Clar, din punctul meu de vedere, au fost provocatori, oameni asmuțiți de AUR, cea mai mare parte au fost mitingiști aduși de AUR, de o calitate de îndoielnică foarte mulți dintre ei, care erau instigați la ură, la agresivitate, la un comportament care nu are nicio legătură cu normele de conduită”, a continuat el.

Simpatizanții AUR s-au adunat miercuri dimineață, la ora 08:00, în fața Parlamentului pentru a protesta față de adoptarea proiectului cu privire la Observatorul Național al Copiilor. Manifestarea s-a soldat cu violențe: partcipanții la protest l-au lovit pe Ludovic Orban și au amenințat că iau gâtul unui deputat UDMR.

Csoma Botond este al doilea parlamentar care susține că a fost agresat de susținătorii AUR, potrivit informațiilor G4Media. El a declarat că a fost agresta verbal de protestatari

Sindicaliștii din Educație au plecat de la protestul din fața Parlamentului pentru că nu au vrut să se alăture protestului AUR, ai cărui simpatizanți au încercat să confiște manifestația profesorilor.

Jandarmeria Română anunţă că în exteriorul curţii Parlamentului se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri și simpatizanți AUR. Jandarmii le-au adus la cunoştinţă protestatarilor că protestul nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul.

În timpul protestului, manifestanţii AUR au strigat: ”Nu cedăm, copiii îi apărăm”, ”Ruşine, ruşine să vă fie”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

”E dreptul nostru de a protesta, îl exercităm, în momentul în care vedem legi nedrepte şi nu le putem opri, protestăm”, a afirmat Simion.

Liderul AUR a fost îndepărtat de un jandarm în momentul în care s-a urcat pe gardul Parlamentului, potrivit News.ro.

”În legătură cu manifestaţiile aflate în desfăşurare la Palatul Parlamentului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: În curtea obiectivului, are loc o manifestaţie de protest formată din invitaţi şi membri ai unei formaţiuni politice.În acelaşi timp, în exteriorul curţii, se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia”, a transmis Jandarmeria.

”Manifestanţilor aflaţi atât in interiorul curţii Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul. Menţionăm faptul că Jandarmeria Română respectă dreptul constituţional la liberă exprimare al tuturor cetăţenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare”, mai spune Jandarmeria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri