Caută
Close this search box.

VIDEO Violențe în Franța: Un polițist incendiat. Arestări, după ce muncitorii s-au alăturat anarhiștilor îmbrăcați în negru

Poliția franceză s-a ciocnit cu anarhiști îmbrăcați în negru în timpul protestelor organizate de sindicate împotriva creșterii vârstei de pensionare, promovată de președintele Emmanuel Macron, în timp ce muncitorii s-au alăturat mitingurilor de Ziua Muncii în toată Europa.

Câteva zeci de persoane au fost reţinute şi un poliţist a fost rănit în incidente între manifestanţi şi forţele de ordine survenite la Paris, în timpul demonstraţiilor de 1 mai, relatează AFP.

La orele 17.00, un număr de 53 de persoane fuseseră arestate, a indicat ministrul de interne Gerald Darmanin.

În capitala Franței, polițiștii au fost atacați cu proiectile, au fost incendiate biciclete, iar stațiile de autobuz au fost distruse chiar în momentul în care marșul condus de sindicat a început din Place de la Republique, scrie Reuters.

Tulburările au izbucnit și în Lyon, unde mai multe vehicule au fost incendiate și unele spații comerciale au fost vandalizate, au arătat imaginile de la televizor.

La Nantes, în vestul Franţei, au avut loc de asemenea ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene la lansările de proiectile.

Şi manifestaţiile din Bordeax (sud-vest) şi Lyon (centru) au fost marcate de incidente ca deteriorarea de mobilier urban, incendieri de pubele şi lansări de proiectile.

În acest an, sindicatele au vizat prin protestele convocate de 1 mai în special reforma pensiilor, promulgată la mijlocul lui aprilie de preşedintele Emmanuel Macron şi care prevede în principal creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri