Caută
Close this search box.

Washingtonul spune că o baterie de rachete Patriot a fost avariată în Ucraina

Un sistem de ultimă generaţie de apărare aeriană Patriot, furnizat Ucrainei de către Statele Unite, a fost avariat, dar este operaţional, a declarat miercuri un înalt oficial american al apărării, transmite AFP.

„Sistemul Patriot rămâne operaţional”, a declarat oficialul apărării pentru AFP, adăugând că evaluarea pagubelor cauzate de un proiectil neidentificat care a căzut în apropiere continuă.

Marţi, armata rusă a susţinut că a distrus un sistem de apărare Patriot în urma unei „lovituri de înaltă precizie” efectuată „de o rachetă hipersonică Kinjal”.

Kievul a negat această informaţie, susţinând că a interceptat toate rachetele lansate de Rusia pe teritoriul său în noaptea de luni spre marţi.

Miercuri, autorităţile ucrainene au declarat că sistemul avansat de rachete de interceptare antiaeriană, combinat cu unul dintre cele mai capabile radare din lume, era funcţional şi „în funcţiune”. „Nu vă faceţi griji, totul este în regulă cu Patriot”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Yuri Ignat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri