Caută
Close this search box.

BACALAUREAT 2023. Anchetă la Colegiul „Gheorghe Şincai” din Bucureşti, unde au fost anulate lucrări

Elevi, părinţi şi profesori de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti au reclamat că zeci de lucrări ale elevilor care au susţinut proba de Română la bacalaureat au fost anulate pe motiv că un cuvânt dintr-un titlu ar fi fost scris mai jos sau pe rândul următor, iar asistenţii au pus copiii să rescrie lucrările, la o oră după ce proba a început, fără a li se acorda timp suplimentar.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că în acest caz există o anchetă în desfășurare și că un „prim semnal” este că nu a fost utilizată de către profesorii supraveghetori posibilitatea de prelungire a timpului de examen pentru candidați.

Conform surselor Edupedu.ro, ar fi fost circa 70 de lucrări anulate.

Ligia Deca a declarat, într-o conferință de presă, că a cerut Inspectoratului Școlar București să existe un „inspector monitor” și un „inspector de management instituțional” care să monitorizeze activitatea în centrele de examen, pentru a vedea dacă se respectă întocmai prevederile regulamentului care vizează situațiile în care o lucrare poate fi anulată.

 

 

Ministrul Educației a spus că există posibilitatea de prelungire a timpului de examen, care nu a fost utilizată. „Acesta este un prim semnal, dar vom analiza suplimentar să vedem totuși care este cantitatea de informație inclusă în lucrările respective. Vom face toate demersurile pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo”, a adăugat Deca.

Două profesoare de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti au povestit luni seară, pe Facebook, problemele cu care s-au confruntat elevii în timpul probei la Limba română la BAC 2023.

„Anul ăstă, copii, la fel de buni, la fel de pregătiţi, au parte nu numai de profi supraveghetori care îi consideră din start nişte infractori (o fetiţă a fost pusă să se descalţe de la intrare, că aveau adidaşii ceva scris pe ei din fabrică, of course), dar şi de o comisie întreagă plină de zel, care anulează lucrări din motive absurde. Când un copil spune că nu doreşte să rescrie lucrarea, pac, primeşte o ştampila fix pe mijlocul lucrării, un fel de na, acuma trebuie să o rescrii”, a scris Alexandra Chirea.

Ea a distribuit şi mesajul scris de o altă profesoară din liceu, Silvia Muşatoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri