Caută
Close this search box.

Cătălin Predoiu, premier interimar. Programul consultărilor de marți, de la Cotroceni

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a fost desemnat luni, de preşedintele Klaus Iohannis, să ocupe funcţia de premier interimar, până la instalarea noului Guvern.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că în cursul zilei de marţi vor avea loc consultări la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 iunie 2023, pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, la Palatul Cotroceni, care şi-a înaintat oficial demisia din funcţia de Prim-ministru. În temeiul prevederilor constituţionale, Preşedintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de Prim-ministru al Guvernului României”, anunţă, luni, Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată de News.ro a precizat că, totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern.

UDMR, chemată separat la Cotroceni

Administraţia Prezidenţială a anunţat, luni, programul oficial al consultărilor de la Cotroceni, iar UDMR a fost chemată, marţi, la ora 12.30, separat de PSD şi PNL.

– Ora 12:00:

– Partidul Social Democrat (PSD);

– Partidul Naţional Liberal (PNL);

– Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale.

• Ora 12:30 – Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR);

• Ora 13:00 – Uniunea Salvaţi România (USR);

• Ora 13:30 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri