Caută
Close this search box.

Cluj-Napoca: Companiile de IT anunță concedieri, iar altele se pregătesc să părăsească România

Piața IT din Cluj-Napoca are probleme, lucru confirmat de experți. Mai multe companii anunță concedieri și se vorbește inclusiv despre părăsirea țării, relatează Fanatik.ro.

Piața IT din Cluj-Napoca e considerată cea mai mare din România după București, însă bula denumită Silicon Valley de România riscă să se spargă. Asta, după ce în ultima jumătate de an tot mai multe companii de la nivel mondial și-au pus pe liber mii de angajați, iar efectul de domino pare să ajungă și în țara noastră.

Concret, conform Economedia.ro, o companie multinațională din Cluj cu peste 100 de angajați ar pregăti disponibilizări. Potrivit sursei citate, compania Yopeso nu a dorit să comenteze informația. Se pare că mai multe companii respectă acest tipar și ar circula deja informații despre „IT-iști puși pe liber” inclusiv la companii gigant precum Endava sau Magneti Marelli.

Telenav Inc. anunța că vrea să renunțe la piața din Cluj, până spre finele anului 2024, lucru confirmat de reprezentanții companiei. Cel mai probabil, Telenav își va muta sediul undeva în SUA și China. Aici ar urma să fie afectați 172 de IT-iști, angajați ai companiei.

“Piața se va zdruncina”, crede Doru Șupeală, consultant în marketing și business, citat de Economedia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri