Caută
Close this search box.

Compania care a construit Cluj Arena şi Stadionul Municipal Sibiu a câştigat licitaţia pentru Noul Spital Judeţean Sibiu

Consiliul Judeţean Sibiu anunţă, luni, că firma sibiană CON-A Operations a câştigat licitaţia pentru Noul Spital Judeţean Sibiu.

Firma a mai realizat până în prezent numeroase investiţii în infrastructura medicală, dar şi Cluj Arena şi Stadionul Municipal Sibiu, recent inaugurat.

”Cu o valoare licitată de 2.105.751.203,36 lei, fără TVA (aproximativ 428 milioane Euro), asocierea de firme condusă de CON-A Operations a câştigat licitaţia pentru atribuirea contractului de construire şi echipare medicală a Noului Spital Judeţean de Urgenţă Sibiu, rezultatul procedurii fiind validat de reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice”, anunţă, luni, Consiliul Judeţean Sibiu, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, valoarea estimată a contractului scos la licitaţie pe data de 20 noiembrie 2022 de către Consiliul Judeţean Sibiu a fost de 2.222.428.800,82 lei lei, fără TVA (aprox. 451,7 milioane Euro), fiind înregistrate oferte depuse de către două asocieri de companii, conduse de CON-A Operations, respectiv Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS din Turcia.

”Rezultatul licitaţiei poate fi contestat în termen de 10 zile de la data comunicării rezultatelor prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

Evaluarea ofertelor a fost o adevărată provocare pentru comisia formată atât din angajaţi ai Consiliului Judeţean Sibiu, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cât şi ai consultantului, ACC Infrastructure SRL, fiecare documentaţie însumând aproximativ 30.000 de pagini”, a mai transmis sursa citată de News.ro.

Potrivit prevederilor din Caietul de sarcini, CON-A Operations va trebui să execute lucrările de construire a celor patru corpuri de clădire ale Noului Spital, fiecare având 5 etaje şi însumând 805 paturi destinate spitalizării continue pentru adulţi şi copii şi 90 de paturi spitalizării de zi. La finalul acestora, va urma achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a întregii aparaturi medicale.

”Proiectul este complex din punct de vedere al tehnologiilor medicale utilizate, are eficienţă energetică ridicată şi o infrastructură funcţională digitalizată. Suprafaţa desfăşurată a construcţiei este de 120.570 metri pătraţi, termenul de execuţie, predare şi recepţie fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, a mai precizat Consiliul Judeţean Sibiu.

Potrivit documentelor depuse, la asocierea condusă de CON-A Operations au aderat alte 62 de firme în calitate de ofertanţi sau subcontractori. Între acestea se află şi firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis şi Electro-Con Impex.

CON A a mai realizat investiţii în domeniul medical (Spitalul Orăşenesc „Sf. Spiridon” Mioveni, extinderea Spitalului Judeţean Alba-Iulia, Centrul Medical Ares Cluj-Napoca, Centrul de cercetare şi producţie soluţii perfuzabile B. Braun din Sânandrei, Timiş), dar şi infrastructură sportivă (stadioanele din Sibiu, Craiova şi Târgu Jiu, Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj), business (Centrul de Afaceri Sibiu), turism (Hotel Ramada Sibiu), industrie (fabrici de componente în Sebeş, Jucu şi Blaj) şi comerţ (Centrul Comercial Cora Constanţa).

De asemenea, CON-A Operations este liderul asocierii de firme care în prezent modernizează şi extinde terminalul Aeroportului Internaţional Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri