Caută
Close this search box.

În plin război cu Ucraina, Rusia vrea să vindece homosexualitatea. Putin a semnat decretul

În plin război cu Ucraina și la câteva zile după rebeliunea lui Prigojin și Wagner, Vladimir Putin are o singură grijă, se pare. Să vindece homosexualitatea.

Astef că, de la 1 ulie, policlinicile dn Rusa vor angaja sexologi care să îi „ajute” pe pacienți să „depășească” homosexualitatea și alte „tulburări mintale de natură sexuală”, arată un document oficial al Ministerului rus al Sănătății, citat de Reuters.

Ordinul care urmează să intre în vigoare de la 1 iulie vine în contextul unei reprimări mai ample la adresa comunității LGBT din Rusia, pe care președintele Vladimir Putin a încercat să o prezinte drept o dovadă a decadenței occidentale care s-a infiltrat în Rusia și de care țara sa trebuie să se protejeze.

„Ajutorul unor astfel de specialiști este necesar dacă o persoană dorește să se recupereze de frigiditate, impotență sau de alte încălcări ale comportamentului sexual precum fetișismul, masochismul și sadismul”, a declarat ziarul oficial al parlamentului rus.

Potrivit ordinului semnat de Putin, specialiștii îi vor ajuta, de asemenea, pe pacienți să se ocupe de „preferințele non-standard, cum ar fi autoerotismul, homosexualitatea, bestialitatea”, a precizat acesta, potrvit TVR.

OMS a eliminat homosexualitatea de pe lista sa de tulburări mentale în 1990. Rusia a făcut acest lucru în 1999. Cu toate acestea, în decembrie anul trecut, Putin a semnat o lege care extinde restricțiile privind promovarea a ceea ce numește „propaganda LGBT”,

Autoritățile au folosit deja această lege și alte legi mai vechi pentru a opri marșurile gay și pentru a reține activiști pentru drepturile homosexualilor.

Săptămâna aceasta, directorul grupului de sprijin LGBT Vykhod („Coming Out”) a fost amendat cu 150.000 de ruble (1.715 dolari) de către un tribunal regional, după ce grupul nu s-a identificat într-o postare pe rețelele de socializare ca fiind un „agent străin”, așa cum prevede noua lege, a relatat ziarul Novaia Gazeta Europe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri