Caută
Close this search box.

Florin Chirculescu: Medicii primesc prea mulți bani, zic unii. Venitul mediu al medicului e de 11.000 de lei, nu de 30.000, cum mint influencerii de partid

Cum să taci, când politicienii MINT că medicii vor creșteri salariale? Cum să taci, când politicienii calcă legea în picioare? Noi cerem să fim plătiți așa cum politicienii au stabilit, prin lege, în 2018! Lucrăm în singura țară din lume, în care ora de lucru pe timp de zi e plătită 100%, iar pentru ora de noapte primești doar 40% din banii munciți. Guvernul o știe, dar adoptă politica struțului, iar asta nu de ieri de alaltăieri, ci de 5 ani, scrie medicul Florin Chirculescu pe pagina sa de facebook.

Redăm tectul integral:

Medicii primesc prea mulți bani, zic unii. Lor le spunem că venitul mediu al medicului e de 11.000 de lei, nu de 30.000, cum mint influencerii de partid. Așa o fi, dar și 11.000 sunt prea mulți, o să zică alții, neștiind că cei 11.000 sunt câștigați cu tot cu gărzi, adică lucrând zeci de ore peste programul normal. Ei, și, o să spună alții, doctorii sunt șpăgari. Lor le răspundem că, în cazurile șpăgarilor dovediți, să se aplice legea, nu să fie călcați în picioare cei ce NU sunt șpăgari. În concluzie, îi întrebăm pe toți, inclusiv pe slugarnicii care ne pun bețe-n roate, ca să se dea pe lângă putere: e corect să muncești mai bine de 100 de ore pe lună PESTE program, pe doar 40% din tariful orar stabilit de guvern? unde s-a pomenit ca munca în plus să fie plătită mai prost? ce bune practici sunt cele ce încalcă regulile elementare de salarizare? A nu primi veniturile pe care guvernanții au semnat că ni se cuvin, e muncă forțată! Deci, cine e imoral? Noi sau politicienii care ignoră contractele cu care ei înșiși au fost de acord? Acum 5 ani, am fost rugați să avem răbdare cu plata gărzilor, să nu ne abandonăm pacienții, iar noi asta am făcut, dar a venit inflația, s-a scumpit energia, viața, iar politicienii spun că le e greu să-și respecte promisiunea. Le e greu fiindcă au scutit de plăți firme mari? Le e greu fiindcă aruncă aiurea cu banii? De fapt, ei pe cine slujesc? Din taxele și impozitele cui le ies lor salariile?

La vârsta de 60 de ani, un medic de spital acumulează 70 de luni de gărzi. 70 de luni de gărzi sunt aproape 6 ani de lucru suplimentar, deci la 60 de ani, medicul a muncit ca pentru 66 de ani – vorbim de nopți, week-end-uri, sărbători. E normal ca 6 ani de muncă peste program să fie plătiți cu echivalentul a doi ani și jumătate de lucru? Spuneți-ne-o în față, ca să știm cu ce fel de oameni vorbim! Spuneți-le românilor că nu merită să fie tratați de medici plătiți corect, spuneți-le că pentru ora de noapte, medicul e plătit ca pentru un tuns, spuneți-le votanților că le oferiți medici de spital plătiți mai prost decât lucrătorii din frizerii!

Și voi vreți să tăcem? Vreți ca tinerii să nu vadă că Vestul le face cu ochiul? Nu e bună pâinea de-afară, dar cei de afară măcar ne respectă, în timp ce ai noștri ne duc cu vorba și-și pun trompeții să mintă. 30.000 pe lună – voi chiar nu știți să calculați medii salariale, sau pur și simplu n-aveți rușine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri