Caută
Close this search box.

Ministerul român de Externe reacționează după amenințările Rusiei că va lovi un punct de frontieră între Republica Moldova și România

Ministerul Afacerilor Externe de la București califică drept „inacceptabile” declarațiile așa-zisului guvernator instalat de ruși în zonele ocupate din regiunea ucraineană Herson, care a amenințat cu lovituri asupra podului Giurgiulești de pe granița dintre România și Republica Moldova. Și autoritățile de la Chișinău condamnă declarațiile guvernatorului Vladimir Saldo, transmite portalul Noi.md.

România condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al Rusiei în Herson, regiunea ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova, care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile.

Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a transmis pe Twitter Ministerul Afacerilor Externe.

În același timp, mesajul a fost postat, tot pe Twitter, și de premierul Marcel Ciolacu.

„Guvernatorul” Vladimir Saldo, venit să inspecteze pagubele după ce ucrainenii au lovit cu rachete „Poarta către Crimeea”, podul care leagă Peninsula de regiunea Herson, a susținut că atacul nu are niciun efect asupra evoluției „operațiunii militare speciale” a Rusiei.

El a continuat, potrivit unui clip video postat online, prin a transmite un „salut incendiar” și a vorbit despre „coordonatele podurilor din regiunea Odesa, în Giurgiuleștiul moldovean, ce a fost parte din Ucraina, pe Dunăre, dar cedat de regimul Iușcenko”. El face referire la un mic schimb de teritoriu între R. Moldova și Ucraina din 1999.

Chișinăul l-a convocat de urgență pe ambasadorul Moscovei: „Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri