Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan propune o expertiză tehnică de calitate la cele 10 imobile pe care Compania Consolidări refuză să le predea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a propus realizarea unei expertize tehnice de calitate la cele zece imobile pe care Compania Municipală Consolidări refuză să le predea.

Edilul general a avut miercuri o discuţie pe această temă cu lichidatorul judiciar al companiei municipale, cu asociaţiile de proprietari şi cu directorul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS). Nicuşor Dan a propus realizarea unei expertize tehnice de calitate pentru a constata „ce s-a făcut şi ce mai e de lucrat” la cele zece clădiri. Luni va avea loc o nouă şedinţă de lucru pentru a stabili următoarele etape tehnice.

„De doi ani şi jumătate, fosta Companie Municipală pentru Consolidări (CMC), aflată în procedură de faliment refuză să predea AMCCRS actele pentru lucrările executate şi neterminate la 10 clădiri rezidenţiale. Din acest motiv, proprietarii imobilelor, mutaţi în locuinţe de necesitate în urmă cu doi ani, nu pot intra în posesia locuinţelor. Motivul invocat de fosta Companie este că nu au fost plătite lucrările executate. În realitate, nu există documente justificative pentru plata acestor lucrări. De ce? Pentru că aşa înţelegea să facă administraţie fostul primar, Gabriela Firea: fără acte sau cu acte întocmite ulterior derulării contractului”, a scris primarul general, pe Facebook.

Pe 29 mai, directorul executiv al AMCCRS, Răzvan Munteanu, a declarat că, dintre imobilele la care a lucrat Compania Municipală Consolidări, unul singur a fost recepţionat.

„Din cele zece, un singur imobil a îndeplinit condiţiile legale pentru a putea fi recepţionat. Am făcut recepţia imobilului din str. Spătarului nr. 36. Pentru celelalte imobile am câştigat în instanţă denunţarea contractelor cu cei de la Compania Municipală de Consolidări. Au refuzat să predea imobilele. Suntem în proces cu ei pentru a preda aceste amplasamente. Niciunul nu este finalizat pentru a putea să se realizeze recepţia la terminarea lucrărilor. (…) Noi avem toate contractele pentru restul de executat încheiate”, a spus Răzvan Munteanu, în cadrul şedinţei de Consiliu General al Capitalei.

El a menţionat că reprezentanţii Companiei refuză predarea imobilelor, invocând faptul că ar mai avea de încasat 5 milioane de euro de la administraţie. Răzvan Munteanu a subliniat însă că reprezentanţii companiei nu pot face dovada lucrărilor executate.

„Toate facturile care au fost incluse în contabilitate au fost achitate. Acum dumnealor prezintă nişte tabele în format Excel şi spun că au de încasat încă cinci milioane de euro de la Administraţie, fără a putea face dovada lucrărilor executate, fără a avea un contract semnat care să acopere acele contravalori. Am solicitat şi ne-am arătat disponibilitatea de a organiza o expertiză tehnică de calitate, din care să rezulte efectiv lucrările executate. Au refuzat acest lucru. Suntem în instanţă pentru a prelua imobilele”, a spus Munteanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri