Caută
Close this search box.

Plata parcării în centrul Capitalei, verificată cu radare mobile. Amenzile vin direct acasă

Mare atenție unde vă parcați mașina în centrul Bucureștiului. De la 1 iulie, șoferii care se vor opri pe un loc administrat de Primăria Capitalei vor fi verificați dacă au plătit cu ajutorul unor radare mobile. Cei prinși pe picior greșit vor primi automat amenzi.

Primăria Capitalei administrează peste 33.000 de locuri de parcare și acum are două radare mobile cu ajutorul cărora îi va taxa pe șoferii care nu plătesc staționarea. Mașinile sunt dotate cu camere care vor scana plăcuțele de înmatriculare. Amenda trimisă prin poștă proprietarului e de 200 de lei. Până acum, verificarea se făcea la pas de angajații municipalității, iar amenda era lăsată pe parbriz.

Întrucât verificarea se face automat, șoferii sunt sfătuiți să plătească înainte, deoarece dacă plătesc după 5 minute, iar între timp trece radarul pe acolo, vor primi automat amendă.

Șoferii pot încasa mai multe amenzi într-o zi, pentru fiecare parcare neachitată, dacă au ghinion. Fiecare radar poate verifică până la 3.000 de mașini pe oră. Deocamdată, taxa se poate achita prin sms, dar urmează să fie montate și parcometre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri