Caută
Close this search box.

Vești proaste pentru români! Creditele în euro se scumpesc, după ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referinţă

Veşti proaste pentru românii care s-au împrumutat în euro!

După ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referinţă, creditele în moneda europeană se scumpesc. Economiştii sunt optimişti în ceea ce priveşte creditele luate în lei şi spun că Banca Naţională a României nu va interveni asupra acestora în următoarea şedinţă.

Cine are credite în euro va plăti mai mult începând cu luna aceasta, după ce Banca Centrală Europeană a majorat dobânda de referinţă şi a adus-o la cel mai mare nivel din ultimele două decenii.

Astfel, la un credit ipotecar de 50 de mii de euro, luat pe 30 de ani, rata lunară va sări de 1.860 de lei. Cu mai bine de 700 de lei în plus faţă de aceaşi perioadă a anului trecut, potrivit TVR.

Creşterea dobânzilor a temperat apetitul românilor pentru credite.

Ne împrumutăm tot mai puţin şi se vede din datele Băncii Naţionale. Totalul creditelor luate în aprilie s-a apropiat de 170 de miliarde de lei, cu 700 de milioane mai puţin decât în martie. Cei mai mulţi bani luaţi de la bancă au fost pentru cumpărarea unei locuinţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri