Caută
Close this search box.

Alexandru-Mihai Ghigiu a fost numit în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului. Ce funcție a primit Mircea Abrudean

Alexandru-Mihai Ghigiu a fost numit în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu.

Alexandru-Mihai Ghigiu  a fost Președintele Institutului Național de Administrație (INA) începând cu data de 21 ianuarie 2022.
Ghigiu este cadru didactic la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), începând cu anul 2018, deține funcția de Prorector al universității.

În perioada 2012 – 2014 și 2016 a fost consilier al ministrului educației naționale. De asemenea, în perioada aprilie – iulie 2017, a fost Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Din august 2019, este membru al Consiliului Director al Comisiei româno-americane Fulbright.

Ghigiu îl înlocuiește astfel pe Mircea Abrudean, care a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PNL, după ce șeful guvernului a refuzat inițial și a dus la primele tensiuni din noul guvern.

Dumitru-Daniel Botănoiu a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Deciziile premierului Marcel Ciolacu privind aceste numiri au fost publicate luni, în Monitorul Oficial.

Mircea Abrudean a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Anterior, Abrudean a deţinut funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru, funcţie din care a fost eliberat printr-o altă decizie a premierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri