Caută
Close this search box.

Aparatul care analizează nivelul de nitraţi şi nitriţi din legume şi fructe, retras de pe piaţă de ANPC

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că va dispune retrtagerea de pe piaţă a unui aparat dspre care firma care îl comercializează afirmă că analizează nivelul de nitraţi şi nitriţi din lume şi fructe, preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, afirmând că nu există o acreditare a aparatului şi nu au fost făcute teste care să susţină caracteristicile acestuia.

Horia Constantinescu a declarat, referitor la aparatele de acest gen găsite pânâ acum pe piaţă, că unul este fabricat în Rusia, iar celălalt în China.

El a precizat că nu există o acreditare a acestui aparat, vândut de Multilab SRL.

“Am dispus o acţiune de control cu privire la aparatele ce se pretind a putea constata prezenţa şi cantitatea nitraţilor, nitriţiilor şi a altor ubstanţe de acelaşi gen în legume şi fructe.

Acestea nu au niciun fel de acreditare şi nici nu răspund niciunei exigenţe de calibrare. Cele identificate pe piaţă până la acest moment sunt unul fabricat în Rusia şi celălalt în China, iar răspunsul distribuitorilor la întrebarea adresată dacă au sau nu vreo variantă de testare acreditată răspunsul a fost unanim nu.

Vom dispune retragerea de pe piaţă a acestor jucării care au născut controverse şi panică în rândul populaţiei. Dacă ar fi fost acreditate, omologate, testate şi calibrate pentru aceste analize, cu siguranţă fiecare dintre autorităţi, inclusiv a noastră, ar fi avut în dotare din dorinţa de a proteja cetăţenii”, a declarat Horia Constantinescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri