Caută
Close this search box.

Evgheni Pisarenko, comandantul Akhmat – forțele speciale cecene, ucis în Ucraina

Evgheni Pisarenko, comandantul Akhmat – forțele speciale cecene – a fost ucis în Ucraina. Informația e confirmată chiar de ceceni, prin vocea actualului comandant. Nu e clară însă data morții lui Pisarenko.

Evgheni Pisarenko a fost ucis în Donbas, în timpul luptelor dintre ucraineni și Armata rusă de ocupație. Acesta conducea unitatea cecenă Akhmat, relatează defenseromania.ro.

Forţele speciale „Akhmat” sunt descrise ca armata privată a liderului cecen, Ramzan Kadîrov. Numele acestora vine de la tatăl lui Ramzan Kadîrov, Ahmat Kadîrov.

Uciderea lui Pisarenko a fost confirmată de Apti Alaudinov, succesorul lui Pisarenko, care le-a mulțumit părinților lui Pisarenko că „au crescut un erou”. Acesta a fost citat de presa apropiată Kremlinului RBC, potrivit portalului ucrainean Pravda. Dimitri Kulko, un corespondent rus de război, a relatat și el moartea lui Pisarenko.

„Velikii (Marele – n.r. – porecla lui Pisarenko) a fost un conațional de-al meu care a servit în Stavropol și a primit gradul de colonel. Când a început operațiunea militară specială (n.r. – termenul rusesc pentru a se referi la invadarea neprovocată a Ucrainei), a mers la front ca soldat voluntar pentru a proteja locuitorii din Donbas”, a precizat jurnalistul rus.

Batalionul cecen Akhmat participă la acțiuni de luptă în Ucraina încă de la începutul războiului. De regulă aceștia au fost numiți ironic batalionul Tik-Tok din cauza prezenței lor active pe rețelele de socializare.

Recent, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract cu gruparea paramilitară cecenă care a jucat un rol important în luptele din Ucraina. Ministerul a ordonat ca toate aşa-numitele „unităţi de voluntari” să încheie astfel de contracte, pentru a trece sub controlul instituţiei, dar Wagner Group a refuzat, fapt care a dus la rebeliunea lui Evgheni Prigojin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri