Caută
Close this search box.

Gabriela Firea, deadline până luni din partea PSD. Raluca Turcan a semnat actele de acreditare pentru asociația care patronează azilele groazei

gabriela firea

Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, a semnat actele de acreditare a asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz ca furnizor de servicii sociale.

Surse politice au declarat pentru Observator că o decizie cu privire la Gabriela Firea se va lua luni, în cadrul Consiliul Politic Naţional al PSD. Tot luni, vor stabili şi pe cine pun în fruntea ministerului Muncii.

Raluca Turcan doar a semnat avizul de acreditare care verifică dacă sunt respectate condițiile de înființare, susțin surse liberale. Potrivit acestora, neregulile au fost semnalate în ziua în care Marius Budăi a depus jurământul în funcția de ministru al Muncii, mai exact pe 25 noiembrie 2021.

Etapele autorizării unui astfel de centru sunt următoarele: Se obține mai întâi licențiere provizorie, pe baza documentelor depuse la minister. Ulterior AJPIS verifica în teren îndeplinirea condițiilor și se autorizează definitiv.

E o obligaţie legală ca ministrul să semneze dacă ei cer acreditarea.

Gabriela Firea spune că Godei nu i-a fost șofer

Firea susține că Godei n-a fost șoferul ei nici la primăria Capitalei, nici la Senat. Potrivit unui document consultat de G4Media, Ştefan Godei, arestat preventiv în dosarul DIICOT a fost angajat la cabinetul de senator al Gabrielei Firea până în februarie 2023.

„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov nu a fost vreodată șoferul meu. Eu am același șofer de 16 -17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc.

La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane. Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, a precizat ministrul Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri