Caută
Close this search box.

Horia Colibăşanu a urcat pe al zecelea vârf de peste 8.000 de metri, fără oxigen și fără șerpași VIDEO

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a urcat, sâmbătă, pe vârful Broad Peak, de 8.051 de metri, acesta fiind cel de-al zecelea vârf de peste 8.000 de metri pe care îl atinge.

Sportivul român a reuşit să urce pe vârful Broad Peak, al 12-lea munte ca înălţime de pe planetă, fără oxigen suplimentar şi fără ajutor din partea şerpaşilor, potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, transmis de reprezentanţii alpinistului,

CITEȘTE ȘI: Alpinistul Horia Colibăşanu pornește într-o nouă expedițe, pe un vârf înalt de peste 8000 de metri

”Sunt pe vârf la 8.051 de metri. A fost o ascensiune epuizantă de 12 ore. O creastă foarte lungă. Foarte greu vârful, pentru că nu ştiam care din vârfurile de creastă era, de fapt, vârful propriu-zis.

Am urcat, sunt obosit, vreau să încep coborârea cât mai repede şi sper să ajung cât mai repede în tabăra de bază. Toate cele bune, de aici de la 8051 de metri!”, a transmis Horia Colibăşanu, chiar din vârf prin telefonul-satelit.

“Expediţia Broad Peak” face parte din proiectul lui Horia Colibăşanu de a atinge cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri ale planetei. A urcat deja toţi cei opt “optmiari” din Nepal. Cel mai recent, Kangchenjunga, chiar anul trecut, fiind o premieră pentru alpinismul românesc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri