Caută
Close this search box.

Pacienți cu suspiciuni de antrax, internați la Spitalul de Infecțioase

antrax

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. dr. Florin Roșu, a confirmat existența a trei pacienți, internați de vineri, 7 iulie 2023, cu suspiciune de Antrax cutanat. Potrivit primelor informații, aceștia s-au prezentat la unitatea medicală cu mai multe semne și simptome care sunt caracteristice acestei boli, au fost evaluați, internați și primesc de atunci tratament specific.

În momentul de față, pacienții urmează tratament, sunt stabili din punct de vedere hemodinamic și respirator, fiind strict monitorizați multidisciplinar. Toți trei au declarat în cadrul anamnezei că lucrează la o fermă de bovine din județul Iași. Unul dintre ei a necesitat și o intervenție chirurgicală”, a declarat dr. Florin Roșu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Potrivit site-urilor de specialitate, există patru forme de Antrax, iar cea mai comună este cea cutanată, care se răspândește din cauza contactului direct la nivelul pielii sau cu o leziune activă.

Bacteria poate intra în organism dacă persoanele intră în contact cu animale infectate cu antrax, dacă consumă alimente ce provin de la animale infectate, dacă inhalează spori în timpul procesării produselor ce provin de la animale contaminate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri