Caută
Close this search box.

Percheziții DNA legate de azilele groazei. Sunt vizați funcționari din subordinea Ministerului Muncii care l-ar fi acoperit pe Ștefan Godei și ar fi cerut ca bătrânii să fie mutați ”ca marfa dintr-un depozit”

Procurorii DNA fac joi percheziții la Centrul de bătrâni Armonia într-un dosar legat de modul în care instituțiile de control ale statului și-au îndeplinit atribuțiile legate de funcționarea azilelor din Voluntari, au declarat pentru G4Media surse oficiale. DNA face percheziții și la domiciile unor funcționari publici.

Sunt vizați doi funcționari de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Ilfov (AJPIS), pe care procurorii DNA îi suspectează că l-au acoperit pe Ștefan Godei să acopere neregulile constatate la funcționarea azilului de bătrâni.

Procurorii susțin că cei doi funcționari l-ar fi ajutat pe Godei să mute bătrânii din azil ”ca marfa dintr-un depozit” pentru care Centrul Armonia să pară că îndeplinește condițiile legale de funcționare.

AJPIS Ilfov este o instituție în subordinea Ministerului Muncii care are rolul de a verifica modul în care centrele sociale respectă legislația.

Centrul Armonia a fost operat de un ONG înființat de Ștefan Godei, fost șofer în Primăria București în mandatul Gabrielei Firea, și Ligia Enache, prietena și consiliera Gabrielei Firea.

Mai există un dosar deschis de DIICOT în acest scandal, dosarul vizând constituirea unui grup organizat, specializat în delapidarea banilor de la stat. În dosarul DIICOT, Ștefan Godei a fost arestat preventiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri