Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru, despre azilele groazei: Nici la noi în casă nu este totul imaculat

violeta alexandru

Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii, a vorbit despre azilele groazei din Voluntari, precizand că nu cunoaște amploarea acestui fenomen, deoarece nu mai este în sistem.

Ea a menţionat că, într-un centru în care se găsesc zeci şi sute de persoane, nu se poate face o îngrijire corespunzătoare.

Violeta Alexandru a fost întrebată marţi, la Prima News, dacă vorbim despre un fenomen naţional în legătură cu neregulile din centrele rezidenţiale sau este un caz izolat la Voluntari.

„Mi-e greu astăzi, nemaifiind în sistem, să vă spun cât de cât de mare este amploarea unui asemenea fenomen. Nu cred că este un caz izolat, dar nici nu pot să generalizez. Şi vă spune un om care, înainte să intre în politică, acum câţiva ani, cunoştea din zona externă, ca să spun aşa, sistemului public şi politicii, modul în care s-au dezvoltat serviciile publice.

Sunt şi centre publice în care oamenii îşi fac treaba şi pentru mine, ca om care am mai deschis ochii şi către practicile internaţionale de la Norvegia, care este etalon în îngrijirea bătrânilor, până la Germania, Belgia, chiar şi în ţările de lângă noi.

Deci, pentru mine, ca om care ştie despre ce este vorba, nu este impresionant să-mi pui totul la punct, că nici la noi în casă nu este totul imaculat. Ba chiar îmi face senzaţia că oamenii ăia sunt sedaţi, adică nu au activitate, din moment ce nu e nimic care să sugereze că acolo este un mediu de viaţă activ”, a afirmat fostul ministru al Muncii, citată de stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri