Caută
Close this search box.

Obiectele care i-au aparținut lui Freddie Mercury, legendarul vocalist al trupei Queen, sunt scoase la vânzare

freddie mercury

Vineri începe la Londra cea mai mare licitație cu obiecte care i-au aparținut lui Freddie Mercury, legendarul vocalist al trupei Queen. Printre cele mai de preț se numără haine, versurile originale ale piesei Bohemian Rhapsody și chiar pianul pe care a fost compusă melodia, un instrument muzical tare drag artistului. În total, licitația ar putea aduce peste 11 milioane de lire sterline.

Freddie Mercury a însemnat nu doar o voce colosală – ci și o prezență extraordinară pe scenă. Dovadă stau și ținutele extraordinare scoase la licitație – dar acesta este doar începutul. Vedeta incontestabilă este pianul, faimosul pian care ar putea aduce și trei milioane de lire sterline.

Gabriel Heaton, specialist al casei Sotheby’s: Din sutele de obiecte pe care le avem, colecționate și îndrăgite de Freddie, fără îndoială că acela care însemna cel mai mult pentru el era pianul – pentru că era instrumentul la care compunea. Așa își exprima creativitatea. A compus aproape toate cântecele pe care le știm și le iubim la acel pian.

Iar printre acele cântece, și celebrissima Bohemian Rhapsody – ale cărei versuri originale, cu modificări și ștersături, sunt de asemenea scoase la vânzare. Sunt însă obiectele pentru toate buzunarele – și gusturile: Freddie Mercury adora să colecționeze lucruri. Este de vânzare un tonomat, spre exemplu, care-i plăcea foarte mult și pe care îl ținea acasă. Artistul iubea pisicile – și avea o mulțime de bibelouri și prostioare cu tematică felină, potrivit TVR Info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri