Caută
Close this search box.

Prin ce se deosebește Pokerul Mexican de celelalte variante de Poker?

Când pasiunea este la cote maxime, nu poți avea niciodată prea mult dintr-un singur ingredient. Indiferent care este plăcerea care îți satisface toate nevoile, vei dori mereu să obții mai mult. Iar echipa noastră tocmai a descoperit o plăcere nevinovată care s-ar putea să urce rapid în topul preferințelor tale din cazino, mai ales că este vorba despre o formă de poker nu atât de populară în rândul jucătorilor români. Astăzi discutăm despre pokerul Mexican, despre regulile acestui joc și poate că până la finalul articolului vei descoperi că este o variantă a jocului care ar putea să se transforme într-un favorit.

Cum se joacă Pokerul Mexican?

Poate că ai trecut cu vederea atunci când ai intrat în contact cu una dintre aceste variante ale pokerului mexican și nu ai dat start sesiunii, dar este bine de știut faptul că această variantă a jocului este disponibilă în multe cazinouri online din România, putând fi accesată de fiecare jucător ce are un cont înregistrat. Vom luat fiecare aspect legat de acest joc și vom trece în revistă tot ce trebuie să știi despre pokerul mexican. În primul rând, pokerul mexican este o variantă de poker ce se joacă tot cu 5 cărți, fiind o variantă asemănătoare cu Five Card Stud. O diferență notabilă este că pachetul de cărți conține doar 41 de cărți, iar jucătorii sunt obligați să joace cu cărțile la vedere.

Vei putea să vezi ce cărți au adversarii, cu precizarea că fiecare jucător are dreptul de a ascunde o singură carte pe care o va ține cu fața în jos. Jocul începe atunci când fiecare jucător primește câte 2 cărți, doar una dintre ele fiind cu fața în sus. Regulamentul spune că primul jucător care trebuie să plaseze un pariu este cel care are cea mai mică carte dintre toți participanții. Într-un fel, această regulă ajută jucătorul cel mai defavorizat, oferindu-i acestuia șansa de a dicta ritmul jocului.

După ce toți jucătorii au plasat pariuri, tot ce trebuie să faci este să te decizi dacă îți vei întoarce cartea cu fața în sus, astfel încât să dictezi cum cea de-a treia carte va fi oferită de către dealer. Dacă jucătorul decide să arate și a doua carte, acesta va primi din partea dealerului o carte cu fața în jos pe care adversarii nu o știu. Dar dacă va decide să păstreze cartea ascunsă, următoarea carte oferită de către dealer este oferită cu fața în sus. Astfel, în funcție de decizii, fiecare jucător deține un număr de cărți, cu fața în jos, alternativ.

Regulile din Pokerul Mexican

În prima parte a acestui articol ți-am vorbit despre faptul că Pokerul Mexican este jucat doar cu 41 de cărți. Asta se datorează faptului că toate cărțile de 8, 9 și 10 sunt scoase în acest tip de Poker. O altă regulă este adăugarea la joc a unei cărți de Joker, care poate avea în anumite circumstanțe funcția de wild, așa cum la sloturi un wild înlocuiește anumite cărți pentru a realiza combinațiile dorite. Știi totuși care este și un avantaj atunci când te joci poker Mexican? Pentru că jocul are mult mai puține cărți decât un joc de Poker clasic, șansele pentru a obține o combinație câștigătoarea sunt mult mai mari. În același timp, mai mulți adversari pot obține și ei combinații mai frecvent.

Datorită acestor particularități, pokerul mexican este catalogat drept fiind un joc foarte alert, cu ritm și destul de distractiv având în vedere că aproape la fiecare mână, concurența este destul de mare pentru toate combinațiile obținute de către jucători.

Într-un astfel de joc, unde ai doar 41 de cărți, nu poți avea nici foarte mulți participanți, ceea ce ne transmite faptul că pentru un joc de poker Mexican poți avea doar 10 jucători maxim într-o masă. Șansele despre care îți vorbeam pentru obținerea unei mâini importante mai și scade. Îți vorbeam despre faptul că având mai puține cărți, se impune realizarea combinațiilor într-un ritm mai frecvent. Dar pentru că toate cărțile de 10 lipsesc, nu se mai pot realiza nici chintele royale.

Ce mâini poți avea la Poker Mexican

Dacă dăm la o parte faptul că ritmul mâinilor și combinațiilor de cărți este diferit, totuși nu se schimbă foarte multe lucruri în ceea ce privește posibilitatea de câștig. Începând de la carte mare, la perechi, la trei bucăți, până la chinte, full, culoare, careu sau chintă de culoare, toate aceste mâini pot fi obținute. Dar mai există o mână care este cea mai importantă. Ți-am povestit despre acel Joker, care poate ține locul unei cărți. Ei bine, la poker mexican, dacă ai un careu, jokerul te va ajuta să obții o mână de 5 bucăți, lucru care învinge un careu clasic.

Concluzie

Dacă ești în căutarea unei variante de Poker mai distractivă, mai simplă și cu mai puține cărți și unde te poți relaxa mai bine, pokerul mexican este exact ceea ce căutai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri