Caută
Close this search box.

România riscă sancțiuni de zeci de milioane de euro din cauza depozitelor de deșeuri neecologizate

România riscă amenzi de zeci de milioane de euro din cauza depozitelor de deşeuri neecologizate, a anunțat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Din nefericire, statul român a moştenit de la perioada comunistă o serie de probleme de mediu. Parte din aceste probleme care fac obiectul acestei cauze foarte celebră de altfel, este cauza C301 din 2018, unde statul român a fost deja condamnat, Curtea Europeană de Justiţie a considerat că nu ne-am îndeplinit acea obligaţie de mediu de a ecologiza acele depozite de deşeuri. Discutăm acolo de depozite municipale vechi, de depozite industriale şi de depozite de deşeuri periculoase”,  a afirmat Mircea Fechet, marţi seară, la TVR Info, potrivit news.ro.

Acesta a precizat că sunt trei categorii de deşeuri, iniţial au fost 101 astfel de depozite. Astăzi, mai există doar 33 din 101.

După ce a fost condamnată în anul 2018 de Curtea Europeană de Justiţie pentru că nu a ecologizat depozite de deşeuri, România a fost reclamată din nou, pentru că are în continuare 33 de depozite de deşeuri neecologizate. Potrivit ministrului, sancţiunile ”pot ajunge la zeci de milioane de euro”.

“Din nefericire însă, discutăm despre unele depozite foarte mari ca volum şi ca suprafaţă, la fel cum discutăm despre multe depozite deţinute de societăţi comerciale care astăzi se află ori în faliment, ori în insolvenţă, ori în alte situaţii care nu asigură surse de finanţare pentru ecologizarea acestora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri