Caută
Close this search box.

Șeful ANPC solicită măsuri după accidentul din tramvaiul de la Arad: Demarăm acțiuni de control la toate companiile de transport în comun. Luăm în calcul marcarea unei zone în care conducătorul vehiculului va opri pentru a putea da o mână de ajutor

Șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorior se declară șocat de cele întâmplate la Arad și anunță măsuri de urgență.

Horia Constinescu a anunțat că vor avea loc discuții în această dimineață cu toți comisarii ANPC din țară și vor demera consultări cu primăriile.

Inspectorii trebuie să vadă măsurile luate de edilii din țară ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

Nu putem vorbi despre instalarea suplimentară a unor rampe în perioada imediat următoare, dar putem să stabilim niște măsuri  clare plecând și de la faptul că se vorbea despre o cutumă internațională. Eu , cel puțin, nu am auzit despre această cutumă și cred că varianta aceasta de transmitere a informațiilor este total greșită, motiv pentru care în cursul acestei zile vom demara  acțiuni de control la absolut toate companiile de transport în comun, stabilind cu acestea niște măsuri clare. Luam în calcul marcarea ușilor să poată știi fiecare dintre persoanele aflate în dificultate care este calea de acces în mijlocul de transport în comun. De asemenea, luam în calcul marcarea pe peron sau în fiecare dintre stații, a unei zone în care conducătorul vehiculului va opri pentru a putea da o mână de ajutor persoanelor cu dizabilități sau  persoanelor cu nevoie speciale de a se urca sau de a coborî din mijlocul de transport. De asemernea, vor fi bine analizate situațiile în care nici măcar pe peroanele unora dintre stațiile de tramvai nu se pot urca pasagerii pentru că au o înălțime mult prea mare, a declarat la TVR INFO, Horia Constantinescu

Accidentul s-a petrecut luni, într-o stație de tramvai de pe Calea Aurel Vlaicu din Arad.

Femeia de 55 ani era însoțită de fiica sa cu dizabilități, care se afla într-un scaun cu rotile, iar totul s-a întâmplat când femeia a încercat să coboare scaunul.

Vatmanul a închis însă uşile tramvaiului fără să îşi dea seama ce se întâmplă, astfel că scaunul rulant a fost prins între uși, iar femeia a rămas afară ținând de scaun și a fost târâtă sub roțile tramvaiului.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri