Caută
Close this search box.

Tânăra însărcinată care a murit la maternitatea din Botoșani nu a primit îngrijiri timp de 7 ore. Raport DSP

Tânăra de 25 de ani care a murit vineri dimineaţă în maternitatea din Botoşani nu a beneficiat timp de aproape 7 ore de îngrijiri medicale. Situația revoltătoare este notată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani

Pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23.30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”, potrivit Agerpres.

„În intervalul orar 23,30 – 00,45, pacientei i s-au efectuat investigaţii clinice şi paraclinice şi i s-a administrat tratament simptomatic. La ora 00,53, analizele de laborator au fost finalizate, aflându-se la dispoziţia medicului de gardă. În intervalul orar 00,45 – 07,35, nu au fost consemnate în foaie investigaţii, intervenţii terapeutice şi manevre de îngrijire.

CITEȘTE Și: Nereguli la maternitatea din Botoşani, găsite după moartea tinerei gravide

La ora 07,35, s-a consemnat agravarea bruscă a stării generale şi pacienta a fost transferată la ATI, unde i s-au efectuat manevre de resuscitare timp de 40 de minute fără succes, la 8,20 declarându-se decesul”, se precizează în raportul Direcției de Sănătate Publică.

Printre alte nereguli, inspectorii DSP au constatat că „la data controlului, unitatea sanitară nu a pus la dispoziţia inspectorilor sanitari procedura/protocolul privind gestionarea unor astfel de cazuri”.

Inspectorii sanitari au mai solicitat documente suplimentare de la unitatea sanitară, precum note de relaţie pentru întregul personal, procedurile şi protocoalele terapeutice, rezultatul analizei necroptice şi alte documente necesare finalizării acţiunii de inspecţie.

Potrivit oficialilor DSP, cazul urmează a fi analizat şi în cadrul Comisiei Judeţene de Analiză Profesională a Deceselor Materne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri