Caută
Close this search box.

Tânărul acuzat că a ucis doi oameni la 2 Mai conducând drogat a fost cercetat de DIICOT pentru trafic de droguri, dar procurorii au renunțat la urmărirea penală

Vlad Pascu, tânărul acuzat că a ucis două persoane la 2 Mai în timp ce conducea drogat, a fost cercetat în 2022 pentru deținere de droguri, dar procurorii DIICOT au renunțat la dosar pentru că ar fi fost vorba de o cantitate mică de droguri, potrivit deciziei definitive a Tribunalului București.

Procurorii au renunțat la urmărirea penală motivând că tânărul deținea o cantitate prea mică de droguri – respectiv 0,68 g cannabis.

Informația a fost publicată și de avocata Elenina Nicuț pe contul său de Facebook și preluată de G4media.ro.

”Urmările care s-ar fi putut produce din perspectiva afectării sănătății publice au fost reduse, elementul material (deținere) nefiind în măsură să releve un mod elaborat de comitere a faptei, prin mijloace de natură să indice un pericol social ridicat. În aceste condiții, consideră și judecătorul că eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal ar fi disproporționate prin raportare la gravitatea concretă a faptei, iar cheltuielile ce ar urma să fie avansate ar putea fi canalizate spre cercetarea unor fapte cu urmări mai grave”, se arată în motivarea judecătorului de la Tribunalul București.

Solutia Tribunalului București din 10 ianuarie 2023: În temeiul art. 318 alin. 15 C.pr.pen. admite cererea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri. Confirmă ordonanța nr. 959/D/P/2022 din 21.12.2022 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casașie și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri prin care s-a dispus renunțarea la urmărire penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr.143/2000 privind prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 10.01.2023.

În plus, potrivit informațiilor G4Media, Vlad Pascu ar fi urmat în trecut o cură de dezintoxicare la o clinică de specialitate din București.

Tânărul care a intrat în plin cu mașina într-un grup de oameni la 2 Mai, accident soldat cu doi morți, se numește Vlad Pascu, este din București și provine dintr-o familie înstărită, cu o pasiune declarată pe rețelele sociale pentru mașinile puternice, au declarat pentru Digi24 surse din anchetă.

El s-a fotografiat în diferite ipostaze cu haine de firmă, mașini scumpe, iar ultima fotografie e de zilele trecute de pe plajă. Mama tânărului este un cunoscut dezvoltator imobiliar în Capitală, iar tatăl lui are un atelier de tunning auto pentru mașinii off-road.

Conform postărilor de pe rețelele sociale, autorul accidentului avea permisul de conducere de doar câteva luni. Chiar a ținut să marcheze momentul obținerii permisului cu o fotografie publicată în mediul online.

Luminiţa Popescu, avocata tânărului care a omorât două persoane în accidentul rutier de la 2 Mai, a declarat jurnaliştilor, că acesta a recunoscut că a consumat droguri, dar a precizat că el nu este consumator, ci a primit drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere.

Ea a fost întrebată dacă a fost pentru prima oară când clientul său a consumat droguri. „Da, din câte am înţeles, nu este consumator. Le-a primit în Vama Veche”, a precizat Luminiţa Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri