Caută
Close this search box.

Ultimii trei români aflaţi în Niger au fost preluaţi de un zbor de evacuare organizat de autorităţile franceze

Ministerul Afacerilor Externe informează că ultimii trei cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Niger au fost preluaţi de un zbor de evacuare organizat de autorităţile franceze, cu destinaţia Paris, nemaiexistând la acest moment alte solicitări în acest sens.

„MAE a finalizat demersurile necesare pentru evacuarea cetăţenilor români din Republica Niger. În continuarea precizărilor de presă recente pe tema evacuării cetăţenilor români din Republica Niger, Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost realizată evacuarea celor patru cetăţeni români. Astfel, ultimii trei cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Niger (aflaţi în evidenţele Ambasadei României la Alger) au fost preluaţi de unul din zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze, cu destinaţia Paris, nemaiexistând, la acest moment, alte solicitări în acest sens”, precizează un comunicat de presă transmis miercuri seară de MAE.

Ministerul român al Afacerilor Externe adresează mulţumiri autorităţilor franceze pentru întreg sprijinul oferit în vederea evacuării în siguranţă a cetăţenilor români.

Anterior, MAE informa că reprezentanţii Ambasadei României la Alger, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară în relaţia cu Republica Niger, au întreprins demersuri urgente pentru identificarea cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul acestui stat.

Astfel, în evidenţa Ambasadei României la Alger au fost identificaţi patru cetăţeni români care şi-au anunţat prezenţa pe teritoriul Republicii Niger şi care au solicitat sprijin în vederea evacuării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri