Caută
Close this search box.

3 motive pentru care să-ți cumperi o mochetă în toamna asta

Se zice că primăvara și toamna sunt momentele în care oamenii se apucă așa cum trebuie de curățenie, de renovat și, eventual, de schimbat mobila și chiar și textura podelelor și a pereților din casele lor. Tocmai de aceea, este momentul perfect în care să te gândești la designul casei tale.

Iată, așadar, 3 motive pentru care să-ți cumperi o mochetă în toamna asta și de ce această îmbrăcăminte a podelei este recomandată în continuare de specialiștii de design interior:

 Mocheta este perfectă pentru spațiile în care podelele sunt imperfecte.

 Dacă tocmai ai cumpărat o casă veche, la țară, pe care ai de gând să o refaci pas cu pas, așa cum se cuvine, dar ai descoperit că podelele sunt denivelate în diferite porțiuni, atunci acest obiect s-ar putea să te salveze cu adevărat, pentru că va ascunde cu ușurință micile imperfecțiuni și va crea o suprafață uniformă și potrivită pentru toți membri familiei.

Mai mult, poți alege dintr-o gamă foarte largă de modele, de la unele practice, pentru bucătărie sau pentru hol, până la modele cu imprimeuri elegate, care schimbă cu totul economia și designul camerei în care sunt amplasate.

  1. Mocheta ține de cald.

 Este, categoric, o alegere mult mai ușoară atunci când te gândești la faptul că gresia și chiar și parchetul, uneori, sunt foarte reci. Ceea ce nu este indicat, mai ales pe timp de iarnă și în special pentru copii sau pentru bătrâni, putând afecta serios circulația sângelui.

ocmai de aceea, chiar dacă vei alege aplicarea gresiei pe podea, va trebui să achiziționezi și un covor pe care să-l pui deasupra, atât pentru ca spațiul să prindă mai multă culoare, cât și pentru ca interacțiunea dintre corp și podeaua rece să fie mijlocită.

Prin achiziționarea de la bun început a unei mochete poți evita costurile suplimentare produse de achiziționarea covoarelor. Cu toate acestea, trebuie să iei în calcul faptul că un astfel de înveliș pentru podea este puțin mai pretențios când vine vorba de curățare decât o podea din gresie, de exemplu. Iar pentru efectuarea acestei acțiuni vei avea nevoie de produse speciale de curățare.

  1. O mochetă potrivită poate imita cu ușurință imprimeurile altor materiale.

 S-ar putea să ieși mai ieftin cu o mochetă care imită textura marmurei decât dacă ai cumpăra, de fapt, câteva bucăți de marmură pentru spațiul pe care dorești să-l amenajezi.

Partea bună când vine vorba despre acest element este aceea că reușește să propună consumatorilor calitate ridicată la prețuri mai mult decât pertinente. Ceea ce reprezintă un mare succes, mai ales într-o perioadă în care prețurile materialelor de construcție par că nu se mai opresc din crescut.

Mai mult, poți opta pentru modele netede, care să-ți gâdile picioarele dimineața când te îndrepți spre bucătărie să faci o cafea, sau pentru modele plușate, în care picioarele tale să se afunde și să trăiască o experiență similară cu cea a mersului în puf.

Mochetele sunt, de asemenea, variante extraordinare pentru spațiile comerciale, pentru magazine mici sau pentru spații cochete în care să expui produse unicat.

În plus, încă un avantaj pe care îl aduce acest tip de materiale îl constituie faptul că reprezintă un izolator fonic excelent. Pentru cazurile în care locuiești la bloc, spre exemplu, și știi cu acuratețe ce face fiecare dintre vecinii tăi, la orice oră, acest material va reduce considerabil atât zgomotele produse la tine în casă, cât și pe cele produse de vecini. Este vorba, așadar, de o acțiune de tip win-win, cum s-ar zice.

Dacă te întrebi care este istoria acestui tip de material, trebuie să știi că în spațiul românesc aceste materiale erau cu precădere folosite acum 50-60 de ani și că, treptat, au fost înlocuite cu variante moderne, occidentale, precum gresia și parchetul.

Cu toate acestea, mochetele constituie în continuare o alegere ideală pentru anumite spații, iar numărul modelelor acestora a crescut considerabil, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a alege, în funcție de buget și de preferințe, cele mai potrivite imprimeuri pentru spațiile lor preferate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri