Caută
Close this search box.

Boloș: Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante. Riscăm să pierdem toate fondurile

Marcel Boloș a vorbit miercuri, la „Interviurile Digi24.ro”, despre măsurile pe care trebuie să le adopte Guvernul în ceea ce privește PNRR, adică pensiile speciale, evaziunea fiscală și reformele fiscal-bugetare.

Ministrul de Finanțe a spus că, dacă acestea nu vor fi puse în practică, România va pierde miliarde de euro, bani europeni. Subiectul actual și de neîntârziat, spune Boloș, îl reprezintă reforma pensiilor speciale, de care este condiționată o sumă de 1,4 miliarde de euro.

„Simulările pe care Comisia Europeană le-a făcut pentru noi, nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, situație în care noi intrăm într-o zonă în care măsurile care sunt la dispoziția Comisiei, ne-au spus și când am fost în iulie, la fața locului, ne-au spus ce ne așteaptă de pe urma acestei situații pe care o avem – suspendarea fondurilor europene.

Ar fi dramatic. Toate fondurile. Și din politica de coeziune, și din PNRR. Dar nu-i o noutate. Ticăie ceasul. Nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Ar fi nedrept pentru generațiile viitoare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri