Caută
Close this search box.

„Condamnăm o nevinovată!”, afirmă expertul Jean-Claude Alvarez, după suspendarea Simonei Halep

Jean-Claude Alvarez, expertul care a analizat eşantioanele prelevate jucătoarei de tenis Simonei Halep pentru procesul acesteia, a declarat, marţi, că tribunalul a suspendat o ”nevinovată”.

‘Cred că visez. Suntem pe cale să condamnăm o nevinovată. Ea a promovat tot timpul un sport fără dopaj. Aici s-a făcut o eroare. Având în vedere concentraţia existentă în părul ei, nu este posibil să fi luat roxadustat (produs care creşte producţia endogenă de eritropoetină şi stimulează producţia de hemoglobină şi de globule roşii) în mod eficace. Roxadustatul este o moleculă care aproape nu există în Europa, nu există în Statele Unite şi a fost contaminată de două ori, potrivit ITIA, mergem pe bâjbâite. Am găsit o sursă a contaminării, dar mai există una. ITIA caută lucruri uluitoare”, a declarat Jean-Claude Alvarez pentru L’Equipe.

Alvarez, directorul laboratorului de de toxicologie CHU de Garches, a expertizat probele prelevate Simonei Halep şi denunţă suspendarea acesteia pentru patru ani, în urma unui test antidoping pozitiv la roxadustat şi a unor anomalii ăn paşaportul său biologic, care sunt legate, conform lui, de o contaminare.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, a anunţat, marţi, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).
Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri