Caută
Close this search box.

Dumitru Buzatu rămâne în arest. Expertul arestat în același dosar, acuzat doar de trafic de influență

Judecătorii Curții de Apel Iași au decis, după două amânări, că președintele suspendat al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, rămâne în arest.

Aceeași decizie a fost luată și pentru expertul acuzat în același dosar, care rămâne să răspundă însă doar dovezilor privind traficul de influență. Acuzația de luare de mită a fost înlăturată în ceea ce-l privește pe expert, potrivit deciziei magistraților.

CITEȘTE ȘI: Imagini de la flagrantul organizat de procurorii DNA pentru prinderea lui Dumitru Buzatu

„Respinge, ca fiind nefondată, contestația formulată de către inculpatul-contestator Buzatu Dumitru, (…) împotriva încheierii nr. 70/DLF pronunţate la data de 23 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertăți de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1886/89/2023, încheiere pe care o menține”, se arată în decizia de astăzi a magistraților.

Dumitru Buzatu trebuie să plătească statului suma de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, pentru judecarea contestației.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce vineri seara a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie, când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri