Caută
Close this search box.

După Polonia și alte țări europene s-au supărat pe Volodimir Zelenski și amenință că nu mai trimit arme

Scandalul cerealelor ucrainene a dinamitat relațiile dintre Kiev și aliații săi. Polonia a transmis ferm că nu va mai trimite armament soldaților din prima linie. Şi alte ţări europene se pregătesc să pună picioru-n prag şi anunţă că Ucraina nu va vedea din partea lor „nici măcar un glonț”. Kievul se poate baza în continuare pe sprijinul României, l-a asigurat preşedintele Iohannis pe Zelenski la New York.

Decizia drastică a Poloniei a venit în urma comentariilor făcute de preşedintele Volodimir Zelenski la ONU, în care a acuzat voalat Varșovia de o falsă prietenie.

Aflat în plină campanie electorală, Robert Fico, fostul premier al Slovaciei, sugererază că şi ţara ia în calcul să nu mai trimită nici măcar un glonț Kievului, iar Ungaria a transmis că Ucraina nu ar trebui să-şi ameninţe aliaţii cu procese, ci să spună „mulțumesc”.

Scandalul vine după ce Kievul a dat în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia la Organizația Mondială a Comerțului, după ce au interzis importurile de cereale ucrainene pentru a-şi protzeja proprii agricultori.

Ucraina poate conta în continuare pe sprijinul României. Iohannis l-a asigurat pe Zelenski la New York.

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Este important să gestionăm exportul nedeclarat al acestor produse spre pieţele, de exemplu, din România şi împreună cu partea ucraineană, Guvernul României a găsit soluţii.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri