Caută
Close this search box.

Fraţii Tate scapă de interdicţia de a părăsi Capitala şi se pot deplasa liber prin ţară

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis joi că fraţii Andrew şi Tristan Tate, judecaţi pentru trafic de persoane şi viol, pot părăsi Capitala şi judeţul Ilfov, fiind liberi să se deplaseze pe teritoriul României.

Cei doi fraţi au cerut joi în instanţă permisiunea să plece din România, cu obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a Europei.

Un magistrat de la tribunal le-a respins cererea, dar le-a dat voie să se deplaseze pe întreg teritoriul României.

„În baza art. 207 Cpp, menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana şi Radu Alexandra Luana, până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. Respinge ca nefondată cererea inculpaţilor Tate III Emory Andrew şi Tate Tristan având ca obiect înlocuirea obligaţiei de a nu părăsi limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti, cu obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a Europei.

Dispune înlocuirea obligaţiei inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristan şi Naghel Georgiana de a nu părăsi municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov cu obligaţia inculpaţilor de a nu părăsi teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. (…) Respinge ca inadmisibilă cererea inculpaţilor Tate III Emory Andrew şi Tate Tristan de modificare a programului de supraveghere stabilit de organul de poliţie”, se arată în decizia instanţei, care nu este definitivă, potrivit TVR.

Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT pe data de 20 iunie, fiind acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Potrivit DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri