Caută
Close this search box.

Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat la închisoare în dosarul Ferma Băneasa, prins în Cipru, în baza mandatului emis de România

Afaceristul israelian Benyamin Steinmetz, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, a fost prins în Cipru, anunță Reuters. El a fost reținut în baza unui mandat internațional emis de autoritățile din România.

O primă confirmare a venit din partea unui purtător de cuvânt al lui Steinmetz.

Potrivit unei declarații de presă, Steinmetz a fost reținut joi, „la sosirea sa pe aeroportul Larnaca, în baza unui mandat de arest european, emis de autoritățile române, care a fost deja anulat în mai multe țări europene, printre care Grecia și Italia”.

Duminică după-amiază a venit confirmarea și din partea autorităților române.

„La data de 31 august 2023, în urma cooperării realizate prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Polițienească – I.G.P.R., un bărbat, de 67 de ani, cetățean israelian, a fost depistat pe Aeroportul Internațional Larnaca din Cipru”, se arată într-un comunicat remis Știrilor TVR.

„Acesta era căutat, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare, emis la data de 12 ianuarie 2021, de Curtea de Apel Brașov. Bărbatul a fost condamnat la 5 ani de închisoare, pentru constituire de grup infracțional organizat, având drept scop dobândirea întregii averi revendicate de un bărbat, în temeiul legilor speciale de retrocedare, prin infracțiuni de corupție/asimilate acestora, respectiv oferire de bani/bunuri persoanelor cu influența asupra funcționarilor publici, în scopul determinării acestora să acționeze potrivit scopului grupului, instigarea și complicitatea la săvârșirea de către aceste persoane a infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv traficarea influenței asupra funcționarilor publici”, se mai arată în comunicat.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri