Caută
Close this search box.

O echipă bulgară inspectează o dronă ajunsă în staţiunea Tiulenovo de la Marea Neagră

Poliţia bulgară a blocat luni accesul în zona de andocare a bărcilor din Tiulenovo, o localitate turistică în nordul litoralului bulgar al Mării Negre, după descoperirea unei drone care pare să aibă ataşată muniţie, relatează BTA şi Reuters, porivit Agerpres.

Potrivit media bulgare, drona, care transporta explozibili, a ajuns în zonă duminică seara târziu. Martori au relatat pentru nova.bg că obiectul are între 3 şi 3,5 metri lungime.

O echipă de cinci genişti de la baza navală din Varna a fost mobilizată luni dimineaţa la faţa locului pentru a examina obiectul şi a decide dacă este necesară dezactivarea acestuia, a menţionat Ministerul bulgar al Apărării, precizând că alerta a fost primită duminică în jurul orei 10 seara.

Dimitar Stavrev, de la revista de aeronautică „Club Krile”, a menţionat că de drona găsită este ataşată o mină şi că este vorba de „o configuraţie tipică pentru conflictul din Ucraina, amândouă ţările folosind dispozitive similare”, a consemnat Novinite.

Potrivit acestuia, se poate presupune că este una dintre dronele folosite de forţele armate ucrainene pentru a ataca peninsula Crimeea. „Impactul nu a fost suficient de puternic pentru a detona dispozitivul”, a adăugat acesta.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri