Caută
Close this search box.

O nouă tentativă de phishing în numele Universităţii din Bucureşti

Universitatea din Bucureşti a anunţat joi existenţa unei noi tentative de phishing în care sunt utilizate referinţe legate de instituţia de învăţământ superior.

Reprezentanţii UB se delimitează de orice e-mail trimis în numele instituţiei de învăţământ superior care utilizează alte extensii, cu excepţia celei oficiale a acesteia -„unibuc.ro”.

„Precizăm că în ultimele zile au fost transmise, către mai multe persoane fizice sau juridice, e-mail-uri de pe o adresă de e-mail falsă, cu titlul „CERERE OFERTA (Universitatea Bucuresti)cotati 2023/08-10_28.08.2023″”, informează UB, citată de Agerpres.

Universitatea din Bucureşti susţine că a întreprins demersurile necesare pentru clarificarea situaţiei şi pentru identificarea sursei, iar cazul a ajuns în atenţia reprezentanţilor Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Totodată, UB recomandă persoanelor care au primit mesajul sus-menţionat, care are ca titlu CERERE OFERTA (Universitatea Bucuresti)cotati 2023/08-10_28.08.2023 să nu deschidă eventualele ataşamente şi linkuri, dar şi să utilizeze aplicaţii de tip antivirus şi alte metode de protecţie (filtrarea e-mail-urilor primite sau excluderea adreselor de e-mail suspecte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri