Caută
Close this search box.

România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial ”all-time”, alcătuit în funcţie de numărul total de medalii obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică

România se menţine pe locul 2 în clasamentul mondial ”all-time”, alcătuit în funcţie de numărul total de medalii obţinute la Olimpiada Internaţională de Informatică, cu 3 medalii de argint şi una de bronz câştigate anul acesta!

Graţie acestui rezultat, România continuă să se menţină pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei.

Olimpicii la informatică

”Astăzi, 3 septembrie 2023, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări.

Și anul acesta echipa noastră a reușit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint și o medalie de bronz au intrat în palmaresul țării, prin efortul unor tineri excepționali:

Alexandru Raul Todoran – Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”, Orăştie – Medalie de Argint
𝐋𝐮𝐜𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐣𝐮-𝐕𝐞𝐫𝐳𝐨𝐭𝐭𝐢, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Medalie de Argint

𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢-𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐈𝐨𝐧, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Argint

𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐋𝐮𝐜𝐡𝐢𝐚𝐧𝐨𝐯, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Bronz

Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei.

Echipa României a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Vaslui, Team Leader Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader

Trebuie să remarcăm și ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov.

Cu patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titrați români în istoria acestei competiții, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame.

De-a lungul participărilor noastre la IOI, doar 2 români au reușit să obțină rezultate mai bune. Felicitări tuturor! Recunoștință celor ce susțin performanța în educație!”, arată Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri