Caută
Close this search box.

Scandal uriaș, după ce pe Internet au apărut imagini nud ale unor minore, generate cu ajutorul inteligenței artificiale

Șoc într-un oraș din sudul Spaniei, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini nud, generate de inteligența artificială, ale unor tinere minore din Almendralejo. Mamele fetelor au alertat imediat poliția.

Potrivit primelor date ale anchetei, în spatele colajelor deep fake s-ar afla 11 minori, anchetați acum de autorități.

Imaginile au fost create folosind fotografii ale fetelor vizate, care erau îmbrăcate.

Pozele au fost luate de pe conturile lor de Instagram și WhatsApp, de un grup de tineri din diferite școli din comunitate, potrivit TVR S-a recurs apoi la o aplicație bazată pe inteligența artificială, prin care fotografiile au fost modificate, astfel încât tinerele să apară dezbrăcate.

Ulterior a fost creat și un videoclip cu unele dintre victime. Imaginile și pozele au fost distribuite pe rețelele de socializare. 30 de fete, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, au fost afectate de situație.

Mamele lor s-au dus imediat la poliție.

Cazul a șocat comunitatea din Almendralejo.

Miriam Al Adib, mama unei victime: „Când am văzut fotografia, am fost ca… pentru că o cunosc pe fiica mea. Dar oricine vede fotografia aceea crede că este ea dezbrăcată.”

Ana Vanesa Vargas, mama unei victime: „Este atât de real, până și eu a trebuit să mă uit de două ori, pentru că aveam îndoieli. Fiica mea plânge tot timpul. Stima de sine este foarte scăzută, se simte groaznic.”

Javier de la Rosa, şeful Grupului de protecţie a copiilor, Unitatea de criminalitate cibernetică: „Chiar dacă sunt imagini manipulate, chiar dacă sunt imagini realiste, sunt considerate pornografie infantilă.”

Potrivit poliției, cel puțin 11 băieți din localitate au fost identificați ca fiind implicați fie în crearea imaginilor, fie în distribuirea lor prin intermediul aplicațiilor WhatsApp și Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri