Caută
Close this search box.

Anthony Blinken cere Hamas să elibereze imediat și necondiționat toţi ostaticii

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a cerut vineri eliberarea ostaticilor americani de către Hamas, salutând faptul că cele două femei americane eliberate au ajuns în Israel, informează AFP.

„Dar mai sunt încă zece americani a căror soartă în acest conflict nu este cunoscută. Ştim că unii dintre ei sunt deţinuţi de Hamas, alături de alţi aproximativ 200 de ostatici ţinuţi în Gaza”, a declarat Blinken la o conferinţă de presă.

„Este vorba de bărbaţi, femei, băieţi, fete, persoane în vârstă, din multe ţări, toţi ar trebui eliberaţi”, a adăugat el.

Două femei americane luate ostatice pe 7 octombrie de Hamas în timpul atacului sângeros al grupării islamiste palestiniene asupra Israelului au fost eliberate vineri şi se află în Israel, potrivit Agerpres.

Blinken a precizat că o echipă a ambasadei americane le va vizita, declinând orice indiciu al stării lor de bine.

Întrebat despre o declaraţie a Hamas în care se afirma că organizaţia lucrează cu mediatori pentru eliberarea ostaticilor civili, secretarul de stat american a cerut ca toţi ostaticii să fie „eliberaţi imediat şi necondiţionat”.

„Nu aş lua drept sigur ceea ce spune Hamas”, a adăugat el, subliniind că „fiecare ostatic trebuie eliberat şi trebuie eliberat acum”.

Antony Blinken, care s-a întors miercuri dintr-un turneu intens în Israel şi mai multe ţări arabe, a mulţumit din nou călduros Qatarului pentru eforturile depuse în eliberarea ostaticilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri