Caută
Close this search box.

Atacurile Hamas și riposta israeliană au aprins spiritele în întreaga lume. Mii de oameni au ieșit în stradă să ceară oprirea bombardamentelor din Gaza

Au avut loc demonstrații în apărarea cauzei palestiniene dar și împotriva anti-semitismului în toată lumea. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă.

Sute de demonstranți, dotați cu pancarte și steaguri palestiniene, au ieșit în stradă în diferite orașe din Statele Unite: Tampa, Jacksonville, Los Angeles. Aida Mackic a fost printre manifestanții de la Tampa, Florida.

Aida Mackic, protestatar: Ce vedem astăzi, ce se întâmplă în Palestina, este un genocid împotriva poporului palestinian. Este o problemă legată de drepturile omului. Nu este o problemă religioasă.

Demonstranții pro-palestinieni s-au adunat la San Diego pentru a-și exprima opoziția față de atacurile din Gaza și anunțata incursiune terestră în Fâșie.

Tarek Avrub, manifestant: Deşi nu sunt palestinian, cred că mulţi oameni care au venit aici nu sunt, dar demonstrăm din cauza suferinţelor palestinienilor.

Și la New York a avut loc un protest similar. Unii participanți la manifestație au cerut eliberarea ostaticilor din Gaza. Poliția a reținut cel puțin 17 demonstranți. Arestările au fost făcute la câteva ore după încheierea protestului, deoarece persoanele interpelate au ocupat câteva străzi și au împiedicat circulația.

În Germania, a avut loc o amplă manifestație împotriva antisemitismului, la care a participat și presedintele Frank-Walter Steinmeier.

Cancelarul Olaf Scholz, care a participat la inaugurarea unei sinagogi, s-a pronunțat și el împotriva antisemitismului și a urii pe care o generează în Germania.

Citește mai departe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri