Caută
Close this search box.

Brăila: „Ziua Ana Aslan” la Conferinta regionala „Medicina de familie – prima linie in asistenta medicala”

Ana Aslan, unul dintre pionierii gerontologiei medicale mondiale, nascuta la Braila la 1 ianuarie 1897, a fost celebrata sambata, prin organizarea ‘Zilei Ana Aslan’ in cadrul Conferintei regionale a medicilor de familie.

Presedintele Societatii Medicilor de Familie Braila, dr. Viorica Naumov, a atras atentia autoritatilor ca in Braila ar trebui sa se faca mai multe pentru cunoscutul medic roman care a inventat primul medicament capabil sa intarzie procesul de imbatranire.

“Cred ca la Braila ar trebui sa se faca mai mult pentru Ana Aslan. De exemplu, Casa Memoriala Ana Aslan ar trebui sa existe, cu obiecte specifice, care sa fie deschisa turistilor, fie ca e turism medical, fie ca sunt turisti din lumea larga. Exista la Muzeul de Istorie Braila o incapere dedicata Anei Aslan, in care sunt obiecte care i-au apartinut, care au fost donate de diverse persoane apropiate ei si de Institutul de Geriatrie pe care l-a condus la Bucuresti, aduse de domnul profesor Prada”, a afirmat dr. Viorica Naumov potrivit Agerpres.

Academicianul Ana Aslan a descoperit actiunea eutrofica si regeneratoare a procainei in procesul de imbatranire si a elaborat, in colaborare cu farmacista Elena Polovrageanu, medicamentul ‘Gerovital H3’, cu efecte profilactice si curative asupra imbatranirii premature si a bolilor legate de varsta.

In 1970, Ana Aslan a creat un alt produs, ”Aslavital”, largind aplicabilitatea terapeutica a ”Gerovitalului H3”, cu precadere asupra imbatranirii sistemului nervos si cardiovascular, asupra reducerii starilor depresive si a anxietatii, asupra imbunatatirii memoriei, auzului, vazului, mirosului etc., iar in 1973 – ”Aslavitalul de uz infantil”, folosit in terapia copiilor cu deficiente mintale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri