Caută
Close this search box.

Campionatul Mondial de gimnastică artistică 2023, ultima șansă de a ajunge la JO 2024 de la Paris

Campionatul Mondial de gimnastică artistică 2023 are loc în perioada 30 septembrie – 8 octombrie la Antwerp (Belgia). România are 12 reprezentanți la turneul final.

România are 12 reprezentanți în Belgia (6 la masculin și 6 la feminin). Întrecerea este extrem de importantă pentru „tricolori”, deoarece reprezintă ultima șansă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

În competiția feminină, România este reprezentată de Ana Maria Bărbosu, Sabrina Mânecă Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda și Ella Oprea Cretu. Gimnastele române sunt însoțite de antrenorii Corina Moroșan, Camelia Voinea, Patrick Kiens, Florin Cotuțiu și Jones Daymon.

Prima prestație a „tricolorelor” va avea loc pe 2 octombrie, la ora 11:00 (ora României) când vor avea loc calificările în prima rotație la sol. Echipa României face parte din Subdiviziunea a 4-a, alături de Spania, Belgia, Bulgaria, Kazakhstan și Luxemburg.

În ceea ce privește lotul masculin, România îi are reprezentanți pe Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Andrei Muntean, Roland Modoianu, Nicholas Țarcă și Emilian Neagu. În Belgia au făcut deplasarea și antrenorii Marius Berbecar, Marius Urzică și Gerard Speerstra.

Gimnaștii români au intrat în competiție încă din prima zi de concurs, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 16.00, atunci când a avut loc prima rotație la bară fixă. Echipa masculină de gimnastică a României face parte din Subdiviziunea a 3-a, alături de Australia, SUA, Uzbekistan și de gimnaști din două grupe mixte (Lituania, Polonia, Islanda, Irlanda, Algeria, Suedia), potrivit fanatik.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri