Caută
Close this search box.

Cancelarul german Olaf Scholz a promis Kievului încă un sistem de apărare aeriană Patriot

Cancelarul german Olaf Scholz a promis Kievului încă un sistem de apărare aeriană Patriot în iarna care vine, după o întâlnire în Spania cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

După întâlnire, Zelenski a subliniat importanţa întăririi apărării aeriene a ţării sale înainte de ceea ce se aşteaptă să fie încă o iarnă grea. Ucraina anticipează că rachetele şi dronele ruse se vor abate din nou asupra reţelei sale energetice, notează dpa. potrivt Agerpres.

Întărirea apărării aeriene a Ucrainei cu sistemul Patriot „este cel mai necesară în acest moment”, a declarat Scholz presei în marja summitului liderilor europeni din Granada.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul Germaniei faţă de apărarea libertăţii şi poporului nostru. Acest lucru contribuie de asemenea la apărarea Europei şi valorilor noastre comune”, a scris Zelenski pe reţeaua X, fostă Twitter, după întâlnirea cu Scholz.

În aprilie, Germania, Ţările de Jos şi Statele Unite ale Americii i-au livrat fiecare Ucrainei un sistem Patriot, iar în august Germania i-a furnizat alte două lansatoare Patriot, aminteşte dpa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri