Caută
Close this search box.

CNN: Guvernul SUA a făcut presiuni asupra Israelului să amâne invazia în Gaza, pentru a permite eliberarea mai multor ostatici ținuți de Hamas

Guvernul SUA a făcut presiuni asupra Israelului ca să amâne invazia iminentă în Gaza pentru a permite eliberarea mai multor ostatici ținuți de Hamas și intrarea ajutoarelor în Gaza, potrivit a două surse informate despre discuții citate de CNN.

Eliberarea de vineri a doi americani deținuți de Hamas a semnalat posibila eliberare a mai multor persoane dintre cele aproximativ 200 despre care se crede că au fost răpite de Hamas.

„[Administrația] a făcut presiuni asupra conducerii israeliene pentru a întârzia din cauza progreselor înregistrate pe frontul ostaticilor” și a necesității de a trimite camioane cu ajutoare în Gaza, a declarat o persoană familiarizată cu discuțiile.

Consiliul Național de Securitate nu a răspuns imediat pentru comentarii.

Când președintele american Joe Biden a fost întrebat sâmbătă dacă încurajează Israelul să amâne invazia, el a răspuns: „Vorbesc cu israelienii”.

Qatar, care acționează ca intermediar pentru SUA și Israel, a condus discuțiile cu Hamas privind eliberarea ostaticilor de când aceștia au fost răpiți, în urmă cu două săptămâni. Potrivit unui diplomat informat cu privire la discuții, negocierile au inclus discuții despre aducerea ajutorului atât de necesar în Gaza și despre necesitatea unei încetări temporare a focului pentru a elibera prizonierii.

Israelul nu a indicat că ia în considerare o încetare a focului.

Hamas nu pare să fi obținut nimic concret din eliberarea de vineri a lui Judith Tai și Natalie Raanan.

CNN relatează că luptătorii Hamas s-au confruntat cu trupele israeliene în interiorul Fâșiei Gaza

Pe de altă parte, CNN relatează că luptătorii Hamas s-au confruntat cu trupele israeliene în interiorul Fâșiei Gaza, au anunțat duminică Brigăzile Al-Qassam, în ceea ce pare a fi una dintre primele ciocniri pe teren între cele două tabere, în interiorul fâșiei, de la izbucnirea războiului la 7 octombrie.

Hamas a declarat că luptătorii săi au distrus două buldozere militare israeliene și un tanc într-o ambuscadă, forțând trupele israeliene să se retragă în Israel fără vehiculele lor.

„Soldații forțelor sioniste care au căzut în ambuscada de la Khan Younis și-au părăsit vehiculele și au fugit pe jos la est de gard”, au declarat Brigăzile Al-Qassam pe rețelele de socializare.

Forțele de Apărare ale Israelului au precizat doar că „s-au tras focuri de armă asupra soldaților FDI care operau la vest de gardul de securitate din Fâșia Gaza, în zona Kissufim”.

Nu este prima dată când FDI a declarat că a operat în interiorul Gaza de la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. La 13 octombrie, FDI a declarat că a efectuat raiduri în interiorul Gaza în ultimele 24 de ore, dar nu a precizat că au avut loc ciocniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri